Vrouw hangt van een gebouw (verzekerd) boven het nieuw ontwikkelde rode plein - het Lübeckplein - in Zwolle.

Het Lübeckplein in Zwolle bij het station was best een saaie plek. Veel steen, weinig groen en veel dode hoeken. Dat kan anders, dacht de gemeente Zwolle. Groener en leuker. Maar dan wel met de mensen die er wonen. Zo werd het Lübeckplein samen met bewoners omgetoverd tot een levendige plek waar je kan sporten én zelfs tomaten kan plukken!

Nu online:

Praktijkverhaal Lübeckplein: 'Van saai plein naar levendige plek'

Lees het praktijkverhaal

Op dinsdag 30 november organiseert de Atlas Leefomgeving de derde workshop van een reeks maandelijkse online workshops. Deze keer de beurt aan Barbara van Gulick namens onze Gids Gezonde Leefomgeving en Anne-Marie Mosterman-Ekkelenkamp van de gemeente Zwolle. Samen met jou zullen ze onderzoeken hoe je een gezonde leefomgeving kunt ontwikkelen samen met bewoners. Met het Lübeckplein in Zwolle als voorbeeld. Hoe maak je van een anoniem plein dat nauwelijks wordt gebruikt samen met bewoners een levendige plek? Een plein waar iedereen graag wilt zijn?

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop vertellen Barbara en Anne-Marie hoe je bewoners kunt betrekken bij het ontwikkelen van een klimaatvriendelijke en gezonde buurt. Hoe creëer je eigenaarschap en betrokkenheid? Hoe pas je dat toe en werk je dat uit in de praktijk? Welke instrumenten kun je gebruiken en waar vind je de juiste informatie? Een stedenbouwkundige blik is noodzakelijk, maar welke waarden zijn nog meer nodig? En welke competenties heb je nodig binnen een ontwikkel/projectteam? Laat je inspireren door de aanpak van Zwolle en ga naar huis met nieuwe inzichten die je ook in je eigen werkveld kunt toepassen!                                                    
Neem alvast een kijkje op onze website Gids Gezonde Leefomgeving voor meer inspirerende voorbeelden, tips en tools voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder inrichten van de leefomgeving.

Een vooraanzicht van een deel van het Lübeckplein, waar mensen voor groen zitten ter recreatie. De rode stenen en karakter van het plein goed zichtbaar zijn.

Het Lübeckplein in Zwolle, waar mensen op verschillende manieren kunnen recreëren

Voor wie?

Gemeentelijke en provinciale beleidsmedewerkers, projectontwikkelaars, projectleiders en ruimtelijke ontwerpers.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 30 november van 16.00 -17.00 uur online via Microsoft Teams. De inloop is vanaf 15.45 uur.

Doe jij mee?

(update) De aanmelding is gesloten.

De workshop ‘Gids Gezonde Leefomgeving: van een anoniem plein een levendige plein maken, hoe doe je dat?' is de derde in een reeks van 7 workshops die het Atlas-team maandelijks organiseert. De workshops zijn onderdeel van de jaarlijkse Atlas Werkconferentie die op 18 mei j.l. online plaatsvond. 

Bekijk alle workshops